Page is under construction

De architectuur is opgesteld volgens de 4+1 benadering (zie deze SAD voor een voorbeeld). De volgende viewpoints worden gebruikt:

 • Logical viewpoint
 • Physical viewpoint
 • Development viewpoint
 • Process viewpoint

Binnen deze vier viewpoints worden de views opgesteld. De samenhang tussen de viewpoints word met een aantal typische cases aangetoond, dit is de +1 view uit de 4+1 model view.

Logical viewpoint

Context view

Class diagrams

Use cases


Physical viewpoint

Deployment diagram

Deployment

Database view


Hardware


Backup en Restore


System view

Beschrijving

Deze view beschrijft het beheer van het systeem, zoals opstart/afsluiten van het systeem, deployment van servlets, monitoren van het systeem, systeem administratie, firewall configuratie en upgrade procedures.

Procedures

Development viewpoint

Package view

Diagrammen

RT control

Het RT control is opgebouwd rond een intern netwerk van devices.

rt_device

Waarbij een sensor bijvoorbeeld weer wordt onderverdeeld in positiesensor, temperatuur sensor etc.

rt_device

Een netwerk ziet er bijvoorbeeld uit als hieronder:

rt_device

In het netwerk zijn alle objecten middels pointers verbonden, een filter object heeft bijvoorbeeld een input pointer, deze wijst naar de result variable van een sensor object. Het subtractor object heeft een input pointer welke naar de result variable van het filter wijst. Elk object hoeft dus alleen zijn result te berekenen op basis van de waarden waar zijn input pointers naar wijzen. Binnen het netwerk wordt voor communicatie tussen de device objecten uitsluitend met waarden van het type double gewerkt.
Elk device-object implementeert een calculate functie, deze wordt elke sample aangeroepen en deze berekent een nieuwe result waarde. Het framework zorgt ervoor dat alle calculate routines in de juiste volgorde aangeroepen worden.

Process viewpoint

Process view

Het Model-View-Controller pattern en het Front controller pattern bepalen samen de activering en samenhang van servlets, JSP en JavaBeans.

Diagrammen

Process view
Alle communicatie gebeurt middels sockets. Dit maakt een relatief losse koppeling mogelijk tussen de verschillende componenten, tevens zijn er geen problemen met Java - C/C++ interfacing (gebruik van JNI is niet nodig). Het Webserver en RealTime process kunnen op willekeurige platform draaien zolang socket communicatie ondersteunt wordt. Beide kunnen ook op hetzelfde platform geinstalleerd worden.
Alle communicatie verloopt Big Endian, de industrie standaard.

ICp bestaat uit de volgende nodes/processen:

 • Webserver:
  Op deze servlet container draaien de verschillende beans en views. Communicatie met RT process is dmv het Interface process.
 • ICp interface process:
  Dit process is een pass-through process voor requests van de Webserver (bijv. opvragen van device status, configuratie messages, instellingen, process start/stop etc. Het process ontvangt alarm messages van het RT control process en slaat deze op in de database, ook logging en trend informatie wordt door dit process in de database opgeslagen.
 • Realtime control:
  Dit process bestuurt het process, ontvangt messages van Interface process en stuurt alarm, status, logging en trend messages naar het interface process.


Gebruikte patterns en rationale


Scenarios


Evaluatie kwaliteitsattributen


Risico's